Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

pátek 24. října 2008

Koncept Anti Tatra 903 aneb Co Je Tatrovka

Tak jsem ve včera dozvěděl o konceptu Tatry 903, jež má být designérskou hříčkou od Michala Jelínka, která byla udělána pro AutoDesign&Styling. V první chvíli jsem hltal očima všechny informace i obrázek, který byl pořízen od pravé zadní části vozu. Tento obrázek vypadá nádherně.

Pak ale přišlo rozčarování. Předek vozu je naprosto "příšerný"! Ano, auto je to nádherné, toto není tatra, to je naprosto příšerný bastl Tatry s kdovíčím. Michal Jelínek píše o inspiraci Tatrou 603, ale tuto inspiraci vidím jen zezadu, a to jenom částečně. 903 prostě není Tatrovka. Přeci jen když to srovnám s MTX V8 od náhle zesnulého Václava Krále, nemohu se ubránit dojmu, že onen Metalex je dalko tatrováčtější.

A tak jsem se rozhodl uspořádat "anketu" o to, které prvky designu či konstrukce jsou pro Tatrovky typické, které říkají: "Tak toto je Tatra!". Své názory pište do komentářů.

Copy&Paste fórek

Právě jsme na Javí konferenci řešili použitelnost JSTL SQL (lépe řečeno do jaké míry je prasárna vůbec jeho existence), když se v jednom příspěvku objevil odkaz na báječný obrázek na toto téma.

PS: Ale na druhou stranu i tento obrázek IMHO vznikl pomocí Copy&Paste :-D

úterý 14. října 2008

Šablona blogu

Delší dobu se po chvilkách (celkem pár člověkodní) snažím vydolovat z bloggeru vzhled, se kterým bych byl spokojený. No, jak bych to... asi jsem zbytečně náročný. každopádně si nic nedělejte z toho, že se tu bude visage měnit za pochodu.

úterý 7. října 2008

Gůglovský kancl

Možná si budete myslet, že chci psát o Google Office. Ee. Omylem jsem našel fotky z pobočky firmy Google. Takže až budete hledat nápady na zařízení vlastního pracoviště, určitě se podívejte sem.

Před browsdáním se pomodlete!

Už jste slyšeli o Motlitbě před spuštěním prohlížeče? Pokud ne, tak vězte, že na Slovensku už jednu mají. Oficiální. Katolickou.