Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

neděle 20. února 2011

kofola_team_druhe_podzemi_s4.mpeg

Tak jsem se po dlouhé době rozhodl zkusit si další onlajnovku. V tomto případě Shakes & Fidget (pokud se rozhodnete to zkusit, použijte tento odkaz, dostanu za to plusové bodíky :-)). U ní není nutné trávit dny i noci jako u Travianu, i když to taky nějaký čas schlamstne.
Princip je v to, že jste hrdina (válečník, kouzelník nebo průzkumník) jedné z osmi ras (člověk, elf, temný elf, trpaslík, gnóm, ork, skřítek a démon) a tak jako každý správný hrdina chodíš po hospodách a necháváš se najímat na různé úkoly. Každý úkol trvá nějakou dobu a na každý den máš vyhrazeno 100 minut na dobrodružství.
Celé je to pěkně vymyšlené. Ovládání není ve skutečnosti nic jiného než pěkně graficky ztvárněné menu. V menu si vybereš "Hospoda", tam si klikneš na zadavatele úkolu, vybereš jedno ze tří dobrodružství a pak už jen čekáš, jak ono dobrodružství dopadne. Až uplyne doba dobrodružství, zobrazí se dva obrázku - jeden s tvojí podobiznou a jeden z nepřítelem. A ty jenom sedíš a koukáš, jak se tvůj hrdina ohání mečem, střílí z kuše, vysílá blesky nebo řeže motorovou pilou svého nepřítele a doufáš, že na konci zbyde tvému hrdinovi aspoň nějaký život, kdežto protivníkovi žádný.

Postupně jsem se dostal do cechu kofola_team, který momentálně vedu.
Tady zkusím dávat nějaké videa z výprav cechů do podzemí.

neděle 13. února 2011

Jak nastavit GMail jako výchozí mailer pro mailto: v Google Chrome

Postupně přecházím na svět Google+Linux. Pořídil jsem si Android, na Ubuntu používám jako výchozí prohlížeč Google Chrome, poštu čtu na GMailu, Kalendář mám v Google Aps, dokumenty tam začínám mít také. Jenom mne pořád štvalo, že se mi při kliknutí na mailto: vždy spustí evolution místo otevření GMailu. Ale to je již minulostí.
Hledal jsem v nastavení, jestli mi to neumožní, nic. Trochu jsem Gůglil a našel jsem rozšíření, které to umí. Kde stažení je zde: https://chrome.google.com/extensions/detail/dgkkmcknielgdhebimdnfahpipajcpjn .
Instalace jednoduchá, funkcionalita perfetní.
Třeba to někomu pomůže.