Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

pátek 24. října 2008

Koncept Anti Tatra 903 aneb Co Je Tatrovka

Tak jsem ve včera dozvěděl o konceptu Tatry 903, jež má být designérskou hříčkou od Michala Jelínka, která byla udělána pro AutoDesign&Styling. V první chvíli jsem hltal očima všechny informace i obrázek, který byl pořízen od pravé zadní části vozu. Tento obrázek vypadá nádherně.

Pak ale přišlo rozčarování. Předek vozu je naprosto "příšerný"! Ano, auto je to nádherné, toto není tatra, to je naprosto příšerný bastl Tatry s kdovíčím. Michal Jelínek píše o inspiraci Tatrou 603, ale tuto inspiraci vidím jen zezadu, a to jenom částečně. 903 prostě není Tatrovka. Přeci jen když to srovnám s MTX V8 od náhle zesnulého Václava Krále, nemohu se ubránit dojmu, že onen Metalex je dalko tatrováčtější.

A tak jsem se rozhodl uspořádat "anketu" o to, které prvky designu či konstrukce jsou pro Tatrovky typické, které říkají: "Tak toto je Tatra!". Své názory pište do komentářů.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

tak první dojem byl že zadek vypadá jak nejnovější model myši od Geniusu... Zadek dost kontroverzní ale zároveň k ní neni předek tolik atypickej... myslim že je to všechno udržený v jedný harmonii. a teď k těm prvkům: zadek něco mezi 87, 600 a 603 ale ve značný avantgardě boky to samý 87 v coupé (vim že nebylo ale dokázal sem si z 603 utvořit vizi coupé cabrio a jednou jí i realizovat z nějakýho vraku) předek je naprosto nová tvář tatry a nevim proč by to někdo měl zavrhovat. žádná automobilka nedělá po 40 letech stejný auta a taky nikdo nemůže čekat že to bude vypadat jako by to navrhoval pan Král protože to nenavrhoval pan Král. Na masce se mi ale líbí nádechy před podběhama ve sylu 603, která je má nad zadním kolem. Jediná škoda je v tom motoru. Leda že by to dokázalo mít ten typickej mocnej hromovej zvuk. to je asi všechno. dik

Unknown řekl(a)...

jediné, čo robí tatru tatrou, je VELKÝ znak tatry v predu.
potom ani bmw 760i nevyzerá ako baworák.