Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

úterý 3. června 2008

Báječná RZ na silnici druhé třídy

Včera jsem jel potřeboval dostat z Uherského Hradiště do Kroměříže. Jdu na mapy.cz a našel jsem si trasu. Všechno po "žluté" silnici první a druhé třídy, takže by to mělo být v pohodě. To jsem ale netušil co mne čeká na silnici 428 mezi Modrou a Zdounkama. Chvíli jsem přemýšlel, jestli fakt jedu dobře, protože jak jsem projel Modrou, dostal jsem se na silnici tak úzkou, že potkat se tam s autem znamenalo téměř zastavit a oba na krajnici. Na těch 16 kilometrech jsem potkal 4. Když jsem po dvou kilometrech odhadl, že fakt jedu správně, rozhodl jsem se, že si to užiju. Takže za čtyří a pedál na podlahu. Jet v tom úseku víc než 90 (a kór když jsem tam jel poprvé) se v klasickém autě rovná sebevraždě, ale i tak můj Scénic letěl. Doslova. Na výmolech si auto vesele poskakovalo a na třech horizontech se mi kola malinko odlepila od země. Dlouhé rovinky přerušené několika horizonty, ostré na sebe navazující vracečky, do véršku a z véršku. Nádherná krajina, přejezd hřebene téměř pořád lesem. Skoro se divím, proč takovou cestu ještě nezahrnuli jako RZ do Barum Rallye.

Kdo rád jezdí rychle, vřele doporučuji. Ale dejte si pozor, abyste mohli v případě potřeby na fleku zastavit. Protijedoucí auta v rychlosti neminete, protože vás strhne krajnice.

PS: Až tama pojedete a směrem na Zdounky, tak až uvidíte modrou branku v plotě, dupněte na brzdy. Žádná značka upozorňující na strašně nepříjemnou levou točku těsně za horizontem. Jenom díky tomu, že jsem tušil, co tam bude (z branky byl vidět jenom vršek a kdybych seděl v nižším autě než je Scénic, asi bych ji neviděl vůbec), jsem to vybral.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Milý Tapiku, dovoluji si oznámit, že právě tímto úsekem se Barumka jezdí:-), konkrétně RZ Roštín - Kudlovice, příp. obráceně. Dudis

Oto 'tapik' Buchta řekl(a)...

No vidíš, dali na mě :-)