Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

pátek 27. února 2009

Policeware

Pokud jste o tomto termínu neslyšeli tak jako já do dnešního rána, všem vřele doporučuji si přečíst článek Jiřího Peterky. Ač mám již asi deset let pochybnosti o mnoha jeho názorech a informace od něj si vždy ověřuji (ale samozřejmě se VǓBEC nedá srovnávat s DíDím, neboli Danielem Dočekalem, tvůrcem Světa Namodro (odkazy ode mne nečekejte a pokud jej neznáte, ani ho, prosím, negůglujte, toto nemá být reklama ani negativní ;-) ), tento článek mne natolik zaujal, že jsem se rozhodl o něj podělit.
Podle všeho se chystá brutální permanentní policejní akce - crackování (nesnáším, když někdo používá slova "hacker" a "hacking" ve spojitosti se zneužíváním výpočetní techniky, hackeři jsou více než zdatní programátoři LIBOVOLNÉHO DRUHU (já jsem byl mezi ně též zařazen a to jsem se v životě nikam nenaboural či nezneužil jakýchkoli informací)) počítačů zaměstnanci bezpečnostních složek.
A to, že se to už děje a že dokonce existují snahy o zákaz šifrování (co jiného znamená §97 článek 6 zákona o elektronických komunikacích?) je přímo děsivé. Ano, nesnáším vzdálené crackery. nechápu, co si ti kreténi potřebují dokázat. Nechápu spamery - to jim to vážně ještě pořád vynáší? Nechápu generátory pirátského software (tož kurňa když mám o něco zájem, tož to musím používat v souladu s tím, co mi poskytovatel nabízí (například ZÁSADNĚ odsuzuji znásilňování za účelem pohlavního styku), takže když mi to dá někdo zadarmo, príma, ale když to někdo chce zaplatit, tož to koupit musím nebo se podívat po něčem levnějším). Nesnáším záměrné ubližování někomu prostřednictvím Internetu. Obecně se mi "kyberkriminalita" všeho druhu těžce příčí, ale přístup alá orwelovský Velký Bratr se mi těžce zajídá. Jak to dopadá se můžete sami přesvědčit ve hře The Moment Of Silence (a nekrást!!!)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Sice docela dobrý článek, ale bohužel v celém svém obsahu je permanentně trochu mimo. Bylo by to na opravdu sáhodlouhý komentář. Autor se holt asi nikdy nepohyboval v prostředí vyšetřování závažné kriminality a vůbec procesů v trestním řízení.