Až Vám zčerná obrazovka, přejděte na Linux!

Proč používat Linux

čtvrtek 17. dubna 2008

Ať žije frameworkování

Jakožto člověk, který začínal s trošku obsáhlejším programováním na Didaktiku Gama a v assembleru se mi zvedá žaludek nad dnešním přeframeworkovaném programování. To by nebylo nic divného a ani bych vás tím neotravoval, proti gustu žádný dišputát. Nebýt včerejšího dotazu na konference@java.cz .
Jeden človíček se ptal, jak číst a zapisovat data do XML, když jich má obrovskou tabulku v DB o hodně sloupcích a ještě více řádcích. Hovořil dokonce o desítkách GB dat.
Pokud jde o čtení, tam je to jasné. Je to XML a on nemůže předpokládat nějakou pevnou textovou strukturu a musí tedy využít XML parser. Co mne ale zarazilo, byl dotaz na zápis.
Osobně nepočítám s tím, že by měl všechna data v paměti a chtěl s nimi nějak zásadně při zápisu manipulovat než je prostě odněkud načíst řádek po řádku, provést nějakou substituci na onom řádku a pak jej uložit jako strukturovaný XML element. V čem vidím problém je to, že chlapce ANI NENAPADLO řešit to otevřením OutputStreamu a cpát tam data v textové podobě! Vždyť přece XML je v prvé řadě textový soubor formátovaný tak, aby byl člověkem jednoduše čitelný!

Žádné komentáře: